Moderne Hippie

Nadat ik een jaar geleden de documentaires ‘The true cost’ en ‘De slag om de klerewereld’ zag, besloot ik het shoproer drastisch om te gooien. Ik wilde niet meer dat mensen aan de andere kant van de wereld onder schrijnende omstandigheden moeten werken, omdat ik veel en het liefst zo goedkoop mogelijke kleding wil. Ik wilde niet meer wegkijken. Ik wilde niet meer meewerken aan de fast fashion industrie.

Sindsdien koop ik alleen nog maar fair trade kleding. En dat is nog best lastig. Alle grote ketens waar ik zo graag even binnenliep, skip ik nu. De weinige echt eerlijke merken verkopen vooral veel basics en niet altijd in de kledingstijl waar ik van houd. Terwijl de oplossing zo simpel was…

Tweedehands kleding it is! Bovendien is dat ook nog fijner voor je portemonnee, want fair trade kleding is logischerwijs vrij prijzig. Daarnaast worden zo grondstoffen bespaard, omdat je kleding draagt die anders weggegooid zou worden. Groene bonuspunten dus!

On shoppingtour! Ik kocht een witte blouse van het eerlijke merk Armed Angels (€ 79,95) en kocht voor hetzelfde bedrag zoveel kleding bij Appel & Ei dat ik outfits kon maken in drie verschillende stijlen: hippie, bohemian- en partystyle.

Broek, sjaaltje, ketting: samen € 27,50 Appel & Ei

Rok, vest, ketting: samen € 19,50 Appel & Ei

Schoenen, rok, jas, ketting: samen € 32,00, Appel & Ei

Ik word nog steeds, zoals bijna elke vrouw, heel blij van shoppen. Met het grote verschil dat ik nu slow in plaats van fast fashion koop. En dat voelt zo veel beter. Zoals Ghandi al zei: ‘Be the change you want to see in the world!’

 

Liefs, Suus

 

www.modernehippies.nl

www.modernehippies.nl/author/susan-van-esch