6 Fabeltjes over tweedehands kleding

Als ik ergens blij van word, is het wel een uniek item scoren in een tweedehands (of kringloop) winkel. Vaak probeer ik mensen enthousiast te maken om mee te gaan. “Kom, gaan we thriftshoppen!” zeg ik dan. “Pop some tags!” net als in het liedje. Echter blijkt niet iedereen te porren voor een rondje rekken afstruinen. Waarom niet? Dit zijn de meest voorkomende ‘excuses’ die ik net iets te vaak heb gehoord. Niet meer gebruiken dus.

1. Tweedehands kleding stinkt
Dit kan inderdaad voorkomen wanneer je iets koopt via marktplaats, in een stoffige kringloopwinkel of op een rommelmarkt. Bij Appel & Ei wordt echter alles gewassen (en gestreken!) aangeleverd. Je ruikt het al wanneer je de winkel binnenloopt! Heerlijk schoon en fris. Persoonlijk vindt ik dit één van de fijnste voordelen aan winkelen bij Appel & Ei. Nooit meer 20 keer wassen, bezoekjes aan de stomerij of vlekkenverwijderaar gebruiken, heerlijk!

2. “Mijn maat hangt er nooit tussen!”
Nu dan, ik kan niet zeggen dat ik een makkelijke maat heb (yes hello, mega brede heupen). Toch lukt het mij ook! De gouden tip van mij voor jou is: eerst passen, dan pas terughangen! Ookal staat er een ‘verkeerde maat’ in het labeltje, je weet nooit hoe een kledingstuk zal vallen. Goed, te klein is te klein. Dus als je normaal gesproken maat L hebt, dan gaat iets in XS allicht lastig worden. Maar oversized is helemaal tegenwoordig. Dus heb je maat XS en zie je iets in L, gewoon meenemen! Toch iets té oversized? Voor een paar euro laat je iets innemen bij de lokale kledingreparateur. Of misschien heb je een handige oma, tante of vriendin (inclusief naaimachine) die je uit de brand wil helpen in ruil voor oneinding veel knuffels.

3. Je kunt tweedehands kleding nooit passen
False! Appel & Ei heeft prachtige paskamers (inclusief spiegels jongens!). Ik ben er wel aan gewend dat ik ergens weggemoffeld achter een kapot gordijn mijn tweedehands schatten moet aanproberen, maar ik begrijp dat dat niet voor iedereen weggelegd is. Mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen ik deze luxieuze paskamers zag. Passen wordt zo een stuk leuker en toegankelijker! Nooit meer een miskoop, sign me up!

4. Je mag tweedehands kleding niet ruilen
False again! Kringloopwinkels hanteren dit principe inderdaad vaak. Gekocht is gekocht. Appel & Ei denkt daar anders over. Zij snappen dat wij vrouwen (en mannen) wispelturige wezens zijn en eenmaal thuis aangekomen opeens denken “Maar dit is toch helemaal niks voor mij!”. Kan gebeuren. Daarom mag je binnen 7 dagen je aankoop omruilen. Heel fijn!

5. “Ik wil geen vieze of kapotte kleding!”
Zoals eerder vermeld, alle kleding in de winkels is gewassen en gestreken. Daarnaast wordt kleding die kapot is helemaal niet aangenomen. De ingebrachte kleding ondergaat namelijk een grondige inspectie. Dingen met gaten, scheuren of andere vormen van beschadiging worden niet in de winkel gehangen. Simple as that.

6. Tweedehands winkels zijn altijd zo rommelig
Ehm.. see for yourself.

De conclusie? Als de wiedeweerga naar de dichtsbijzijnde Appel & Ei winkel om te shoppen natuurlijk! Waar wacht je nog op?

Door: Esmee Droog | www.esmeedroog.com