Duurzame kleding challenge

Vandaag een update over de eerste maand van de duurzame kleding challenge. En ik show je mijn aankopen in een tweedehands kleding shoplog.

De eerste maand van de duurzame kleding challenge is voorbij. Ik heb het overleefd. Nog maar 5 maanden te gaan. Na mijn kledingkast makeover heb ik een lijstje gemaakt met items die ik nog ‘nodig heb’. Zo heb ik een paar opvallende kledingstukken maar kan ik ze nergens mee combineren. Hierdoor draag ik ze nauwelijks. Super zonde. Daarom wil ik de komende tijd vooral basis kledingstukken aanschaffen. Nu moet ik eerlijk toegeven dat dat niet altijd lukt, want ik ben nogal een impuls buyer. Als ik verliefd ben, dan gaat het mee naar huis.

Korte update

De eerste maand van de challenge gaat redelijk goed. Ik vind het wel saai om naar de stad te gaan want ik heb er toch niets te zoeken. Aan de andere kant geeft dat ook weer rust want ik ‘moet’ niks. Daarnaast heb ik me afgemeld van alle nieuwsbrieven van Costes, Stradivarius enz. Ik kon al die sale even niet meer aan, zoveel leuke dingen voor weinig geld! Het kopen van tweedehands kleding gaat me makkelijker af dan gedacht. Maar duurzame kleding vind ik nog lastig. Van te voren had ik een duidelijk beeld van duurzame kleding. Maar hoe langer ik hiermee bezig ben hoe vager het wordt. Wanneer is echt iets duurzaam?

Shoplog tweedehands kleding

Het leek me leuk om mijn eerste tweedehands kleding aankopen te laten zien. Ik ben bij een aantal kringloopwinkels en tweedehandswinkels geweest. Ik vind sommige winkels alleen echt zó vies. Overal ligt een laag stof en het ziet er muf uit. Misschien ben ik oppervlakkig maar dan hoef ik meteen al niet meer. Extra blij was ik dan ook toen ik Appel & Ei zag in Zwolle en Enschede. Bij Appel & Ei kan je je kleding kopen en verkopen. Kleding is vaak niet ouder dan drie seizoenen. Ook kan je merkkleding spotten zoals Mexx of Diane von Furstenberg. Super leuk dus om een keer te neuzen. Op de website kan je zien in welke steden Appel & Ei zich bevindt.

Houthakkersblouse / Merk onbekend
Maat S / € 7,50

Voor nog geen tientje kocht ik deze blauw/groene houthakkersblouse. Ik zocht al heel lang naar een nieuwe want mijn oude heb ik al zes jaar. De blouse is ontzettend zacht en warm door het flanellen stofje. De mouwen kan je oprollen en vastknopen bij de ellebogen. Extra leuk vind ik de details van het blousje: de knoopjes op de borstzakken en de schouder. Stiekem vind ik het iets minder dat alle knoopjes goud zijn want ik draag vooral zilver. Maar wel leuk voor de afwisseling.

Overslag blouse / Zara
Maat S / €7,50

Dit schattige overslag blousje is van de Zara. Voor maar een paar euro kon ik hem afrekenen. Het blousje staat leuk bij een strakke jeans of boven een rokje. Ik draag er natuurlijk een hempje onder anders wordt het wel heel bloot. Jammer genoeg kan ik hem nu nog niet aan. Maar als het warmer wordt lijkt het me een klassieke basic. Eigenlijk had ik de blouse moeten strijken maar ik hoopte dat het niet zou opvallen. Of niet zó erg, oeps.

Gebreide trui / H&M
Maat S / € 8,50

Ben ik de enige die moe wordt van de cropped trend? Elk truitje dat ik heb komt tot mijn navel. Toen ik deze grijze wollen trui spotte moest hij dan ook mee. De trui is van de H&M en een maat S. Hij valt oversized en dat maakt de trui extra leuk. De mouwen rol ik op zodat het er wat minder uitziet als een chill trui. Deze trui draag ik over een blouse of met een rokje. Pluspunt is dat de trui niet van wol is gemaakt, want dat kriebelt heel erg.

Blouse / LOFT
Maat S / €22,00

Dit is toch wel echt het pareltje van de shoplog denk ik. Het blousje is van een fake suède stofje en voelt zo zacht. De kleur is roze nude kleur. Leuk met een jeans of onder een trui. Er zit alleen een maar… aan. Toen ik dit blousje kocht zat het originele prijskaartje eraan. Ik dacht dat iemand hem gewoon had gekocht en nooit had gedragen. Zie ik alleen nu dat Appel & Ei ook nieuwe kleding verkoopt! Het zou kunnen dat deze dus niet tweedehands is. Super stom want anders had ik hem niet gekocht.

Ik zal op de helft van de challenge een uitgebreidere update plaatsen over de duurzame kleding challenge. Maar het leek me leuk om alvast een paar tweedehands aankopen te laten zien. Vooral voor de meiden die ook meedoen met deze challenge. Mocht je dit totaal niet interessant vinden of tips hebben, laat me het dan vooral weten in de comments.

Ook toevallig in Zwolle? Appel & Ei vind je op Eiland 5!

Koop jij weleens tweedehands kleding? Let me know!

Hi! Ik ben Claire en blog hier over alles wat met vegetarisme te maken heeft. Elke dinsdag, donderdag en zondag deel ik een beautyreview, recept of duurzame tip. Meer weten?