Over stijl: Anne, @favoriete_plekje

‘Favorietjes’ noemt ze ze, de lekkere recepten, leuke hotspots en andere dingen die haar blij maken. Anne Wijdeven (28) deelt ze op favoriete-plekje.nl en Instagram, waar via @Favoriete_Plekje 15.000 volgers sinds eind 2015 een kijkje in haar leven krijgen. Ook tijdens haar zoektocht naar tweedehands pareltjes. “Het tovert elke keer een lach op mijn gezicht als ik een nieuw tweedehands kledingstuk kan toevoegen aan mijn garderobe.” Wij spraken de ‘Brabantse in Zwolle’ over stijl.  

Hoe zou je jouw persoonlijke kledingstijl omschrijven?
“Mix and match! Ik vind het onwijs leuk om verschillende stijlen met elkaar te mixen. Ik kan op slag helemaal verliefd worden op een kledingstuk en probeer hier omheen dan een leuke outfit te bedenken. Op mijn foto’s zie je deze verschillende kledingsstijlen ook terug. Ik kan de ene dag een girly rok dragen met een klassieke blouse en de volgende dag verschijnen met een stoer spijkerjack en een hoedje.”

Wat is jouw favoriete trend voor dit seizoen?
“Ik vind het heerlijk dat ik in het najaar weer jasje kan gaan dragen. Een van mijn favoriete trends op dit moment is dan ook de oversized blazer. Een jasje maakt een simpele outfit meteen af. Ook de cowboy-trend vind ik erg leuk en ben dan ook nog op zoek naar de perfecte cowboy laarzen. Dit najaar is de western trend weer helemaal terug. Enkele jaren geleden hadden we ze allemaal en misschien liggen ze nog wel ergens weggestopt onderin je kast maar ze mogen weer uit het stof! Helaas heb ik ze destijds wel weggedaan en hoop ik nu nog een prachtexemplaar op de kop te kunnen tikken.”

Wat is jouw dagelijkse ‘lekker makkelijk’/’altijd goed’ outfit?
“Op drukke dagen waarop ik vroeg moet staan grijp ik meestal naar een zwarte skinny en een oversized blousje (vaak met een knoop aan de voorkant) of met een shirtje en een leuk jasje. Ook een leuke jeans met een oversized trui behoort tot mijn favorieten in het najaar.”

Wat vind je leuk aan shoppen bij Appel & Ei?
“Ik kan uuuuuren snuffelen bij tweedehands kledingwinkels. Ik vind het heerlijk om alle items rustig te bekijken en in mijn hoofd al allerlei outfits met dit item te maken. Wat ik het leukst vind van het shoppen bij Appel & Ei is het gevoel wanneer je een pareltje uit het rek haalt en het blijkt dat het ook nog eens je maat is. Gelukkiger kan je me bijna niet maken, haha! Daarnaast vind ik het onwijs fijn dat alles op kleur hangt. Ik ben bijvoorbeeld helemaal fan van de aarde tinten zoals bruin, oranje, wit, cremé en terracotta. De knalroze en paarse items sla ik meestal over.” 

Wat is je favoriete Appel & Ei vondst? 
“Mijn favoriete vondst is de oranjekleurige rok op de foto. Hij is van Sissy-Boy en de kwaliteit is werkelijk prachtig. Dit is echt zo’n item waar ik op slag verliefd op ben geworden. Wat de rok extra leuk maakt is dat ik er zoveel complimenten over krijg wanneer ik hem aan heb en heel vaak de vraag waar ik de rok heb gescoord. Vol trots vertel ik dan dat het een Appel&Ei-gelukje is!”

Foto’s: @Favoriete_Plekje

Lijkt het jou ook leuk om geïnterviewd te worden over jouw (kleding)stijl? Laat het weten via mirjam@appelenei.nl.