Goede doelen

Sheltersuit

“Over een circulaire economie moet je niet praten maar doen!”

Sheltersuit heeft zoveel raakvlakken met Appel & Ei, dat er na onze kennismaking direct een natuurlijke samenwerking ontstond. Iedere dag wordt er door zoveel medewerkers van Appel & Ei met uiterste zorg tweedehandskleding geselecteerd en geprijsd om het voor iedereen mogelijk te maken een uniek item te vinden!

WhatsApp Image 2023-03-16 at 11.52.46

Goede doelen

Samenwerking

Naast het steunen van lokale goede doelen is Appel & Ei een samenwerking met Sheltersuit gestart om gezamenlijk met alle Appel & Ei winkels ook een landelijk goed doel te steunen.
Uit het ontzettend grote aanbod van goede doelen werden wij direct enthousiast van de prachtige initiatieven van Sheltersuit. Hier willen we graag aan bijdragen!
Sheltersuit heeft zoveel raakvlakken met Appel & Ei, dat er na onze kennismaking direct een natuurlijke samenwerking ontstond.

Goede doelen

Pijlers

Warmte bieden
Iedereen verdient warmte, bescherming en waardigheid. De producten Sheltersuit en de Shelterbag worden gedistribueerd met behulp van lokale NGO’s.

Upcycling van restmateriaal
De textielindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld, het afval wordt hergebruikt, er wordt een product met impact van gemaakt.

Creëren van nieuwe banen
De Shelterbag en Sheltersuit worden geproduceerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, voormalige vluchtelingen, voormalige daklozen en mensen met een beperking in het sociale atelier in Enschede.

Goede doelen

Wat is een Sheltersuit?

Een noodoplossing voor daklozen en vluchtelingen.
Een wind- en waterdichte jas die kan worden getransformeerd tot slaapzak. Uitgerust met een grote capuchon, ingebouwde sjaal en grote zakken.
De onderkant is eenvoudig open te maken om vrij te kunnen bewegen.

Goede doelen

Wat is een Shelterbag?

Een persoonlijke draagbare tent.
De Shelterbag is een draagbaar, beschut bed dat tot een tas opgerold kan worden, waterdicht, licht van gewicht en heeft een extra vak voor persoonlijke spullen.
Het wordt geleverd met een ingebouwd matras en kussen maar heeft ook ruimte voor een extra deken of slaapzak waardoor het aan te passen is aan alle seizoenen.
Voor meer ruimte en een betere bescherming tegen de regen is een flexibele tentstok in de kap geïntegreerd om de tent rechtop te houden.

Goede doelen

Sheltersuit

Dakloosheid is wereldwijd een steeds groter wordend probleem.  Een Sheltersuit is een tijdelijke oplossing om mensen bescherming te geven. De Sheltersuit is ook een uitkomst voor vluchtelingen in oorlogs- of rampgebieden (Oorlog Oekraïne, aardbeving in Turkije en Syrië). Sheltersuit werkt samen met diverse daklozen organisaties die ervoor zorgen dat daklozen de Sheltersuit gratis krijgen.

Meer info? Kijk op:www.sheltersuit.com