Veelgestelde vragen

Antwoord op je vragen

Ja, bij ons hoef je geen afspraak te maken voor inbreng. Als de winkel open is, kan je gewoon binnenlopen met de kleding die je wilt verkopen. Soms komt het voor dat we even geen plek hebben. Wil je niet voor niks komen, dan kan je altijd even bellen.

Wij verkopen dames- en herenkleding*, schoenen, tassen en accessoires. Hippe en moderne artikelen die niet ouder zijn dan twee seizoenen.
Breng ons dus je voormalige favorieten, maar laat bulkpartijen oude kleding thuis. We kunnen alleen schone artikelen aannemen die in perfecte staat zijn.

*Appel & Ei Doesburg verkoopt alleen dameskleding

Ja, u kunt ook nieuwe kleding ter verkoop inbrengen. Voor het aanbieden van een grote partij kleding kun je contact met ons opnemen: 0575 769191. Let op! We nemen bij voorkeur overstock van uw winkelvoorraad over wanneer deze overjarig is of bij faillissement, maar we kopen niet direct op. Door onze conisgnatie verkoop methode krijgt u een, veel, betere prijs dan de gemiddelde opkoper u geeft. We zoeken enkel de kleding van de betere merken (Scotch, Cast Iron, etc) zijn.

Voorjaar en zomer:
1 februari t/m 31 juli

Herfst en winter:
1 augustus t/m 31 januari

  • Dameskleding van maat 34 t/m 46
  • Herenkleding van maat S t/m XXL

In principe nemen wij alleen de betere merken in, maar artikelen van Only, H&M of Bershka, kunnen soms ook goed verkocht worden.  Breng liever geen kleding in van Bristol, Scapino, Vogele, Tuunte, Miss Etam of Promiss.

Artikelen zoals lingerie, pyjama’s, sokken, maillots, zwangerschapskleding, trouwjurken en dergelijke nemen we niet in.

Breng het altijd gewassen en gestreken in.

Verpak het netjes opgevouwen in een stevige tas/shopper, geen schoenendozen, geen koffers, geen kratten en geen kleding op hangers. Vermeld je naam en evt. klantnummer op de tas.

Gekreukte kleding nemen wij nooit in! Kleding die vaal is, of vlekken of gaatjes heeft, nemen wij ook niet in. Kleding moet er als nieuw uitzien.

Nee, je kleding wordt z.s.m., maar uiterlijk binnen twee weken door ons bekeken. De geschikte items worden geprijsd en ter verkoop aangeboden in de winkel. Wordt de kleding niet ter verkoop aangeboden, dan dient het weer opgehaald te worden (tenzij het naar het goede doel mag). Je ontvangt een e-mail met een overzicht zodra dit gebeurd is.

Je ontvangt 40 % van de verkoopprijs als jouw item is verkocht. Wij dragen de btw af over de verkochte kleding.

Ons kassasysteem houdt bij hoeveel er is verkocht. Je kan op elk moment het tegoed laten uitbetalen of er nieuwe items voor uitkiezen in de winkel. We kunnen je tegoed ook per bank overmaken. Neem in dat geval even contact op met de winkel. Het opgebouwde tegoed dient wel binnen 1 jaar te zijn opgehaald of verrekend.

De inkoopspecialist van Appel & Ei bepaalt de prijzen van de producten.  We houden rekening met vraag, aanbod, huidige trends en conditie. Wil je toch overleggen over een prijs van een bepaald item, dan mag dat natuurlijk. Samen komen we er wel uit. De ervaring leert wel dat artikelen die te duur geprijsd worden niet zullen verkopen. Het blijft tenslotte tweedehands.

Gekochte kleding mag binnen 7 dagen worden geretourneerd bij de vestiging van aankoop, mits deze voorzien is van het aangehechte prijskaartje. Je kunt iets anders uitzoeken of wij geven je een tegoedbon voor het aankoopbedrag.

Wij besteden de grootste zorg aan presentatie, verkoop en veiligheid van jouw artikelen. Inbrengen is echter op eigen risico. Zoekgeraakte, gestolen of beschadigde artikelen kunnen door ons niet worden vergoed, tenzij het aantoonbare nalatigheid aan onze kant betreft.

Bij de inschrijving kan je aangeven of je kleding terug wilt of het wil schenken aan het goede doel. Wil je het toch liever terug, dan is dat geen probleem, maar houd zelf de tijd in de gaten waarbinnen je de kleding weer moet ophalen. Kom je te laat, dan is het niet mogelijk de kleding nog terug te nemen.

Alle winkels steunen een of meerdere goede doelen. Wil je meer weten over de goede doelen, kijk dan op de winkelpagina of informeer in de winkel zelf.

staat je vraag er niet bij?