Je kleding verkopen bij Appel & Ei?

Heerlijk al die mooie inbreng in de winkels, zijn we blij mee! Want zonder inbreng geen Appel & Ei! Maar hoe werkt dat nou eigenlijk, je kleding verkopen bij ons? En waar letten we op? Waarom nemen we het ene kledingstuk aan en het andere niet?

We zijn al ruim 15 jaar kritisch in wat we verkopen, of het nou tweedehands is of nieuw. Dat zijn onze klanten immers ook. Onze medewerkers hebben merkenkennis en zijn getraind de juiste kleding te selecteren en op waarde te prijzen. Hierbij letten we op de staat waarin het verkeert, het merk (is het een Goudappeltje?), de nieuwprijs, of het actueel/’in’ is en of het past bij wat klanten zoeken en bij het seizoen.

Zo kan de ene broek van merk x niet worden aangenomen, omdat het bijvoorbeeld een ouder model is of er (te) gedragen uitziet, terwijl een andere broek van hetzelfde merk wél voor een leuke prijs in de winkel komt te hangen. Hierbij blijven we ons concept trouw; een winkel waar je voor relatief weinig geld echt iets moois kunt kopen, maar tegelijkertijd moet het voor onze inbrengers ook interessant zijn mooie kleding bij ons te blijven brengen. Want 40% van de opbrengst van elk verkocht item is voor de inbrenger.

Ook kleding bij ons verkopen?
De procedure werkt als volgt:

  • Selecteer alleen de mooie en (zo goed als) nieuwe items die je niet (meer) draagt, van dit (komend) seizoen (herfst en winter).
  • Breng ze gewassen en gestreken in een stevige tas naar de winkel. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken, als de winkel open is kun je inbrengen.
  • We zorgen ervoor dat je inbreng die geschikt is voor de verkoop binnen 2 weken geprijsd in de winkel hangt.
  • Zodra de kleding de winkel ingaat ontvang je een e-mail van ons. Hierin staat de inbrengdatum (let op, dit is de datum dat de kleding geprijsd is) en de retourdatum (de datum na de verkoopperiode van 6 weken plus verwerkingstijd; zodra de evt. niet verkochte kleding uit de winkel is gehaald en je tegoed voor je klaarligt*). Ook lees je in deze mail hoeveel items er zijn geselecteerd met de bedragen die je ontvangt als ze verkocht zijn.
  • Als je kleding bij ons inlevert kun je aangeven of je de inbreng die niet geschikt of verkocht is terug wilt of dat we dit mogen schenken aan een goed doel. Wil je het liever terug? Kleding die niet geselecteerd is voor verkoop kan tot een week na de inbrengdatum opgehaald worden. Kleding die niet verkocht is binnen 2 weken na de retourdatum.
  • Ook iemand anders (en jezelf ◡̈) blij maken met kleding, tassen of schoenen die jij niet meer draagt?
    We verkopen ze graag voor je!

*Je tegoed ligt vanaf een week na verkoop van het artikel voor je klaar. Dus verkopen we het al binnen een dag? Dan kun je een week later je geld al komen ophalen. Nieuwsgierig hoe het met de verkoop van jouw inbreng gaat? Bel gerust naar de winkel of wandel even binnen!