Duurzame samenwerking

Duurzame samenwerking

De samenwerking met – het Nederlandse damesmodemerk PLEIN PUBLIQUE – is een feit!
Begin 2022 startte het merk PLEIN PUBLIQUE met het ‘Giving Back To Nature’ initiatief, waarbij 1% van de omzet wordt gedoneerd aan bedrijven en instellingen die zich inspannen de planeet gezond en leefbaar te houden.

Met de samenwerking worden de restpartijen van PLEIN PUBLIQUE op een duurzame manier van de ‘kledingberg’ gered en verkocht in onze winkels. Het aangekochte bedrag dat voor de kleding van PLEIN PUBLIQUE betaalt wordt, gaat linea recta naar de ‘Giving Back To Nature’ spaarrekening van PLEIN PUBLIQUE.

 

Nicole Hoefsmit, oprichter en CEO van PLEIN PUBLIQUE vertelt. De samenwerking met Appel & Ei komt niet uit de lucht vallen.

Een verantwoorde manier om van overtollige voorraad af te komen stond al geruime tijd bovenaan onze prioriteitenlijst.
Als modemerk in een veranderende wereld voelen we onze verantwoordelijkheid, en die nemen we behoorlijk serieus.
Dat gaat voor ons verder dan het verduurzamen van de complete productieketen. Met de collectie van PLEIN PUBLIQUE streven we naar het verduurzamen van de garderobe van onze klanten.
We streven ernaar dat elk product lang meegaat, tijdloze klasse heeft en jarenlang doorgedragen kan worden.
Een oervorm van duurzaamheid die door alle ophef over de wereldwijd groeiende kledingberg nogal eens over het hoofd wordt gezien.”

Nicole vervolgt: “We zijn dolblij dat we in Appel & Ei een fijne partner hebben gevonden. Doordat de winkels niet alleen gebruikte kleding een tweede kans geven maar ook gloednieuwe restpartijen en voorraden van modemerken aanbieden, is shoppen bij Appel & Ei als schat-zoeken.
Een duurzame manier van kleding kopen die verrassend kan uitpakken: we hebben er alle vertrouwen in dat onze met liefde en aandacht gemaakte kleding alsnog een dankbaar thuis gaat vinden. Om onze duurzaamheidsinitiatieven een extra boost te geven storten we het geld dat Appel & Ei voor onze kleding betaalt direct naar de ‘Giving Back To Nature’ spaarrekening, een initiatief waarmee we vorig jaar gestart zijn.

 

De items van Plein Publique zijn nu verkrijgbaar in onze 19 winkels!