Over stijl: Cinosanda Sandele, @angodiva

 Cinosanda woont in Groningen, is afgestudeerd in economie en schrijft graag. Het liefst over kleding en stijl op haar website angodiva.com. “There are no ugly clothes, but different ways to wear them” is het motto van de inspirerende stijlblogster.

Er bestaan geen lelijke kleren? Kan je dat uitleggen?
“Die overtuiging komt uit mijn vroege jeugd. Ik ben geboren in Angola, in een samenleving waar mensen gratis werkten en in ruil daarvoor kregen wat ze nodig hadden. Ze hadden dus niet veel keus over de kleding die ze ontvingen en droegen, maar zagen er wel altijd heel stijlvol uit. Met veel creativiteit wisten ze de kleding om te zetten in een eigen stijl.”

Hoe zou je jouw persoonlijke kledingstijl omschrijven?
“Meestal kies ik voor casual-chic en ik hou van vintage, maar een specifieke kledingstijl heb ik niet. Ik hou ervan om verschillende kledingstijlen te proberen. Het is wel zo dat welke stijl ik ook voor kies, mijn persoonlijkheid heel erg aanwezig is in mijn kledingkeuze. Ik ben heel optimistisch, vrolijk en best eigenwijs. Dat zie je terug in mijn kleding; door mijn kleurkeuze, print en houding.”

Wat is jouw beste stijladvies?
“Het komt je misschien wel bekend voor; je hebt een kledingkast vol kleding, maar hebt toch het gevoel dat er niets tussen zit dat je echt goed staat. Ik had hier vroeger ook veel last van. Daarom is mijn beste stijladvies je lichaamsstructuur en je persoonlijkheid goed te kennen. Als je je lichaamsstructuur goed kent ga je niet alleen kleren kopen omdat je het mooi vindt, maar ook omdat het heel goed bij je lichaamsbouw past. Kleding die de sterke punten van je lichaam benadrukken en de minder sterke punten juist camoufleren. En door je persoonlijkheid goed te kennen kan je ook beter bepalen wat je wil uitstralen, hoe je gezien wil worden en op basis daarvan welke kledingstijl het beste bij je past. Hiermee haal je het beste uit jezelf, waardoor je je meer zelfverzekerd gaat voelen.”

Wat is jouw favoriete trend op dit moment/voor komend seizoen?
“Ik ben heel erg blij dat vintage de afgelopen jaren heel erg in is. Ik ben er gek op en vroeger was het best wel lastig om vintage kleding te kopen. Nu kan ik bijna overal een oversized pak of een vintage jurk kopen. Ik vind het ook te gek dat er overal zoveel verschillende warme kleuren te vinden zijn.”

Wat is jouw dagelijkse ‘lekker makkelijk’/’altijd goed’ outfit?
“Een spijkerbroek, wit T-shirt, blazer en hakken.”

Wat vind je leuk aan shoppen bij Appel & Ei?
“Ik vind het vooral leuk dat je bij Appel & Ei zoveel verschillende unieke kledingstukken en accessoires kan scoren. De service is ook geweldig. Ik herinner me nog de eerste keer dat ik bij Appel & Ei kwam nadat een vriendin van mij het mij aanbeval. De medewerker was heel erg vriendelijk en behulpzaam. Mijn vragen over de spullen die in Uganda worden gemaakt, werden allemaal geduldig en vriendelijk beantwoord. Daarnaast ziet de winkel zelf heel mooi uit. Het is gezellig en overzichtelijk.”

Wat is je favoriete Appel & Ei vondst?
“Omdat ik buiten Groningen werk, krijg ik niet zo vaak de gelegenheid om te gaan shoppen bij Appel & Ei als ik zou willen. Maar mijn favoriete vondst van Appel & Ei tot nu toe is een mooie witte blouse en een blauw tasje gemaakt van Afrikaanse stof in Uganda.”

Volg Cinosanda ook op Instagram: @angodiva 

Lijkt het jou ook leuk om geïnterviewd te worden over jouw (kleding)stijl? Laat het weten via mirjam@appelenei.nl.