Over stijl: Lianne Torn, @leliedesign

Op Instagram en Facebook kennen we haar als @leliedesign, de vrolijke praatgrage alleskunner Lianne Torn (28);  fotograaf, grafisch ontwerpster, chocaholic en shopaholic én fan van Appel & Ei. “Met alleen mijn eigen kledingkast kan ik al een Appel & Ei filiaal vullen, haha!” 
Lianne komt regelmatig bij Appel & Ei om kleding te scoren voor fotoshoots en voor zichzelf, vertelt ze. “Soms kan ik deze twee mooi combineren, lucky me! Kleding is misschien wel mijn derde grootste passie naast fotograferen en concepten ontwikkelen.”

Hoe zou je jouw persoonlijke kledingstijl omschrijven?
“Uhm… geen idee eigenlijk. Ik heb verschillende stijlen in mijn kast liggen en doe alles aan wat ik leuk vind en tegenkom. Mijn vriendin en zusje hebben er een mooie verzamelnaam voor: eclectisch. Ik hou van leuke printjes, gekke stofjes, unieke schoenen, hoedjes, petjes… eigenlijk is er geen touw aan vast te knopen. Heerlijk om out of the box te gaan en nieuwe dingen te proberen, maar de eenvoud van een shirtje, jeans, jasje en goeie boots vind ik ook superfijn.”

Wat is jouw beste stijladvies?
“Poeh, dat is nog eens een lastige vraag, maar wat ik altijd tegen vriendinnen zeg als we samen shoppen, is dat ze het vooral moeten proberen en passen. Niet kijken naar de maat, maar echt naar het kledingstuk zelf. Vind je het leuk? Passen maar! Dan pas kun je bepalen of het je wel of niet staat. En kom je vanzelf achter wat je wel en niet kan hebben. Soms verrast het mij ook! Zo heb ik echt geen maatje S, maar ligt dat nu wel in mijn kast. YES! En soms sla ik een grote flater wanneer ik mijn kont in een te kleine broek probeer te wurmen. Passen is weten! Mijn advies? Ga lekker out of the box en probeer eens wat anders!”

Wat is jouw favoriete trend op dit moment of voor komend seizoen?
“Wat je veel terug gaat zien zijn etnische prints, bloemenprints en combinaties hiervan. Dat is dan ook helemaal mijn ding. Printjes! Bloemen! Lekker gek! Jaaaa, kom maar door, de zomertrends zijn helemaal aan mij besteed!”

Wat is jou dagelijkse ‘lekker makkelijk/‘altijd goed’ outfit?
“Ik hou van schoenen die je makkelijk aan en snel uit kan doen, maar die er ook leuk uitzien. Zoals mijn laatste aanwinst bij Appel & Ei! Een zwart suède laarsje met een grove ronde neus en een dikke hak en zool. Het oogt direct leuk en past overal bij. Ik combineer ze graag met een zwarte jeans en eigenlijk maakt het niet meer uit wat ik als top aan doe. Ideaal toch! Een fijne, makkelijke, mooie basis waar ik je echt alle kanten mij op kunt gaan. Even een t-shirt met een toffe opdruk of blouse met een gaaf printje. Hoppa, zo makkelijk kan het zijn.”

Wat vind je leuk aan het shoppen bij Appel & Ei?
“Ik kom graag bij Appel & Ei en vind het echt een hele fijne winkel. Het voelt niet aan als een tweedehands-kleding winkel en ik vind zelfs dat ik dan scheld en Appel & Ei te kort doe. Je stapt een moderne winkel binnen met echt mooie, eigentijdse kleding. Het oogt mooi en je ziet dat er met aandacht, zorg en kwaliteit kleding wordt geselecteerd. Ik vind het heerlijk om van alles aan te passen en slaag altijd wel! Het is gaaf om kleding een tweede leven te geven, een goed excuus om de wereld te verbeteren toch? Juist in deze winkel vind je unieke kledingitems waardoor je een eigen kledingstijl kunt creëren.”

Wat is je favoriete Appel & Ei vondst?
“Dat zijn er wel meer, mag dat ook? De outfit met de hoed die je hierboven ziet op de foto is echt by far, mijn favorite! Een geweldig voorbeeld van makkelijk, snel en leuk gekleed de deur uit gaan. De schoenen, tasje als het vest heb ik van Appel & Ei Zwolle, bij elkaar nog geen 50 euro! Koopje toch? En ik vind het een geweldige look! Schoenen gaan makkelijk aan en lopen super lekker. Het vestje is een mooi voorbeeld van gekke printjes waar ik van hou en afgemaakt met dit kleine tasje.

Mijn andere favoriete outfit heb ik vorig jaar gescoord bij Appel & Ei in Doetinchem, voor een fotoshoot met een curvy model in Portugal. Nog meer printjes, printjes, printjes en printjes.. zowel de broek als de top, ik hou ervan! Vaak combineer ik het bovenstuk met een zwarte jeans en anders de broek met een zwarte top. Deze look doet het altijd goed en ik krijg er altijd leuke reacties op.”

Foto’s Lianne: Leliedesign

Lijkt het jou ook leuk om geïnterviewd te worden over jouw (kleding)stijl? Laat het weten via mirjam@appelenei.nl.