Lente! Wat moeten we aan?

Joehoe, de lente is officieel begonnen! De dagen worden weer langer en met een beetje geluk kunnen we onze winterkleding langzaamaan weer achterin de kast hangen of naar zolder brengen. Onze winkels hangen vol met frisse voorjaarsitems en hopelijk heb je zin om te komen shoppen. Kan je wel wat inspiratie gebruiken om je garderobe uit te breiden? We hebben wat trends voor je op een rijtje gezet.

Eighties
We gaan in elk geval steeds meer jaren ’80 invloeden zien komende zomer. Veel kleur, hoge tailles, brede schouders, ruime broekpakken/overalls en volop gebleekte denim. Comfortabel en oversized is wat de klok slaat, vooral blazers en jassen mogen ruimvallend zijn met indrukwekkende schouderpartijen.

Laagjes
Hou je van laagjes? Mooi zo, want we gaan nog meer lagen over elkaar heen dragen dan we al deden. Liefst zoveel mogelijk en lekker uitbundig. En dat geldt niet alleen voor kleding, ook sieraden zijn groot, opvallend en mag je in lagen dragen. Pumps of laarsjes draag je fijn met blote benen, en ook leuk, met sokken of kniekousen.

Printjes
Dat uitbundige waar we het net over hadden zien we ook terug in de combinatie van kledingstukken met verschillende prints. Ruitjes, strepen, dieren- en bloemenprints, je hoeft niet te kiezen, alles kan en mag en ook gerust bij elkaar. Ben jij meer van de natuurtinten? Die blijven ook deze lente en zomer. Gebroken wit, zand en nude, je draagt ze zowel romantisch als klassiek of juist stoer.

Broeken en jeans
Recht, wijd, of wijd uitlopend, van kort tot lang en alles er tussenin, als de taille maar hoog is. Lange broeken mogen echt lang zijn, met broekspijpen die zelfs over de grond slepen. De skinny jeans lijkt langzaam te verdwijnen uit het modebeeld. Ze zijn er nog wel, maar nu met een hoge taille en niet alleen in denim, ook in kleur. De nette pantalon kan je netjes dragen met een blazer, maar draag je ook ruimvallend en lekker nonchalant met een trui of blouse.

Rokken en jurken
Van ultrakort tot lang, van strak tot wijd, plissé tot hoge split, het mag deze lente en zomer allemaal. Ook zien we weer volop transparante stoffen, doorkijkjes en de lingerielook. En ook in dit geval mag je meerdere lagen over elkaar dragen of houd je het juist simpel  en maak je het af met dezelfde kleur schoenen en tas.

Tot slot
Zakelijke kleding wordt voor de zowel dames als heren losser, met wijde broeken en jasjes met een brede schouders. Tegelijkertijd zien we ook volop klassieke mantelpakjes met bijpassende schoenen, tasjes en accessoires. Dus als je het zo bekijkt kan je alle kanten op deze lente en zomer.

Want het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jij je lekker voelt in wat je draagt. Dan zie je er altijd goed uit. Ga je toch drastisch je stijl omgooien? Mooie kleding die je niet meer draagt is bij Appel & Ei geld waard!
Geniet van de lente en leef je uit!