Tweedehands shoppen?

Iemand geeft je een complimentje over je kleding, vraagt waar je het gekocht hebt en dan zeg jij: “Oh, tweedehands, bij Appel & Ei.” En dan gebeurt het, werd je vroeger raar aangekeken, tegenwoordig ben je op slag een mysterieus en hip persoon die weet hoe te shoppen, verantwoord bezig is én let op de portemonnee. Wie wil er nou niet zo iemand worden? Tweedehands shoppen loont!

 

Bijzondere items voor weinig geld
Bij de meeste tweedehands kledingwinkels zijn ze behoorlijk kritisch in wat er in de winkel mag hangen en je vind er dus alleen mooie items die er als nieuw uitzien. Misschien kom je wel een paar limited edition Nikes tegen of een dure merkjas voor weinig. Leuk meegenomen toch? Als je juist wel van vintage houdt (ook hip!), bij Appel & Ei Zutphen is een kleine maar oh zo fijne vintage afdeling.

Elke dag anders
In tegenstelling tot gewone winkels, wisselt de collectie bij een tweedehands kledingwinkel continu. Bij Appel & Ei komt dagelijks nieuwe inbreng binnen die maximaal zes weken in de winkel hangt. Als je regelmatig binnenloopt haal jij er als eerste de mooiste exemplaren uit. Slim en origineel, je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken dat iemand in exact dezelfde outfit loop als jij. Tip: Beperk je niet tot jouw maat en enkel de dames- of herenafdeling. Je toekomstige favoriete hoodie, boyfriend jeans of sneakers vind je misschien juist tussen de mannenkleding, en heren, die gave jas bij de dameskleding.

Spaarpotje
Bij Appel & Ei kan je zelf ook kleding verkopen. Van alles wat er voor je verkocht wordt is 40% van de opbrengst voor jou. Zo bouw je een leuk spaarpotje op om iets leuks mee te doen of iets te kopen dat je wel draagt! Hoe dat werkt? Stop al je miskopen en andere mooie kleding die je niet meer draagt in een shopper en breng het tijdens openingstijden naar de vestiging bij jou in de buurt. Er zijn al 17 Appel & Ei winkels en nummer 18 opent 28 augustus in Den Haag, dus kan niet missen!

Goed bezig
Last but not least: door tweedehands te kopen draag je bij aan een betere wereld. Veel kleding van grote ketens is zelfs gemaakt om maar kort mee te gaan, zodat je snel weer iets nieuws koopt. Misschien vind jij dit helemaal prima omdat het lekker goedkoop is, maar het is goed hier iets langer bij stil te staan. Kies je voor kwaliteit of kwantiteit? Door kleding een tweede leven te geven zorg je bovendien voor een kleiner kledingoverschot en minder uitstoot van CO2. Goed bezig!